Autoritatea Feroviară Română
AFER


AFER este organismul tehnic specializat al Ministerului Transporturilor in domeniul feroviar si de transport cu metroul.
<> AFER, 1998 - 2018 : 20 de ani de activitate. AUTORITATEA FEROVIARĂ ROMÂNĂ - AFER, în prag aniversar, se pregătește pentru un nou rol. ==> Informații / Comunicate de presă <>


Organism national raspunzator de sarcinile referitoare la siguranta feroviara (cf. Legii 55 / 2006).

Organism care îndeplineşte toate atribuţiile unui organism notificat si desemnat conform Legii nr. 55/2006  si H.G. nr. 877/2010.

Obiectivul principal al OLFR este acordarea licentelor de transport feroviar.
NOUTATI

Informaţii privind accidentele, incidentele şi perturbaţiile majore în activitatea de transport feroviar.

Apel 112

Apel 112 este o aplicaţie dezvoltata de STS (link aplicatie pe sit-ul STS), pentru telefoanele mobile cu sisteme Android şi iOS, capabilă să genereze infomaţia de localizare şi să transmită poziţia geografică a telefonului.
Aplicaţia foloseşte conexiunea de date (internet) şi serviciul de localizare ale telefonului mobil (GPS) pentru a transmite către sistemul informatic al serviciului de urgenţă 112 informaţia de localizare în format AML (Advanced Mobile Location), conţinând coordonatele geografice ale telefonulului mobil.
Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată pe telefoane din magazinele de aplicaţii Google Play şi AppStore folosind unul din link-urile de mai jos:

01 / 07

2019
Campania Comisiei Europene de promovare a drepturilor călătorilor din transportul feroviar.
Atenție! Serviciile de transport feroviar de călători în trafic intern în România beneficiază de derogări până la data de 03 decembrie 2024 conform HG nr. 1476/2009 privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării Regulamentului (CE) nr. 1.371/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind drepturile și obligațiile călătorilor din transportul feroviar.
13 / 12

2018
 La sediul Autorității Feroviare Române – AFER a avut  loc vizita reprezentanților Directoratului General pentru Mobilitate și Transport - MOVE.B5 Aspecte Sociale, Drepturile Pasagerilor și Egalitate de Șanse din cadrul COMISIEI EUROPENE, care a avut ca scop cunoașterea structurii organizatorice, a metodelor de lucru, clarificarea unor aspecte privitoare la aplicarea REGULAMENTULUI (CE) nr. 1371/2007 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 octombrie 2007 privind drepturile și obligațiile călătorilor din transportul feroviar, precum și stabilirea unei mai bune colaborări între Organismul Național de Implementare din România (RO NEB – în speță Serviciul Supraveghere Drepturi Călători) și Comisia Europeană.


04 / 12

2018

Buletin AFER -> In anul 2019:


acordam discount de 10% incepand de la 3 abonamente achizitionate


SUNT DE ACORD
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici