Autoritatea Feroviară Română
AFERAFER este singurul organism tehnic de specialitate al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii desemnat să emită autorizaţii, atestate, omologări, agremente şi să efectueze activităţi de inspecţie tehnică în domeniul feroviar, transportului cu metroul, metroul uşor, monorail şi al transportului urban, suburban şi regional pe şine, precum şi pe căi ferate cu caracter de patrimoniu, de muzeu sau turistic.Autoritatea Feroviară Română – AFER vrea să faci parte din echipa noastră dacă eşti inginer absolvent cu sau fără experienţă.
Te aşteptăm la noi și dacă doreşti să efectuezi practica ca student sau vrei să urmezi şcoala doctorală aleasă de tine şi să îţi validezi ideile tale în laboratoarele noastre de încercări.
Organismul NotificatOrganism notificat si desemnat pentru efectuarea activitatilor de evaluare a conformitatii.
Centrul de Testări

Feroviare FăureiSingurul centru de testări feroviare din România

Acreditare

LAB1_1LAB2_1LAB3_1LAB4_1LAB5_1LAB6_1LAB7_1LAB8_1LAB9_1LAB10_1


NOUTAŢI


   Incepand cu data de 06.04.2020 se pot depune la AFER documente astfel:
  A. In format letric la registratura AFER,
  B. Prin transmitere documente prin curierat postal,
  C. In format electronic la adresa: registratura@afer.ro
Continutul dosarului transmis electronic va fi conform ghidurilor afisate pe site-ul www.afer.ro, e-mailul trebuie sa contina la „subiect email” denumirea documentului solicitat conform cererii din dosar (ex. Autorizatie Furnizor Feroviar, Agrement Tehnic Feroviar, etc). Se recomanda sa nu fie mai mult de 1 dosar intr-un e-mail.
Mentiune: dimensiunea maxima a tuturor atasamentelor transmise (scanate in format PDF) la un email nu poate fi mai mare de 15 MB.

   În data de 28.11.2023, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1071/28.11.2023, Ordinul nr. 2010/2023 pentru aprobarea Normelor privind verificarea tehnică a vehiculelor feroviare care circulă pe căile ferate din România.
   Ordinul menţionat este disponibil aici.

Ordonanta Guvernului nr. 14/2023, privind reorganizarea unor instituţii publice din domeniul feroviar în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii
Hotararea Guvernului nr. 310/2023, privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Feroviare Române - AFER
Ordinul MTI 934 / 2023, privind aprobarea normelor de admitere tehnică a produselor și/sau serviciilor destinate utilizării în activitățile de construire, modernizare, reparare și întreținere pentru transportul urban, suburban și regional pe șine pentru tramvai, metrou ușor, monorai, calea de rulare și sistemul de energoalimentare al acestora

            Abonament Buletin AFER


În anul 2024 acordam discount de 10% incepand de la 3 abonamente achizitionate.
In perioada 12-14 iunie 2024 va fi organizata a noua editie a Targului de Cariera Feroviara in Romania (https://cfir.ro/targcfir/).

Autoritatea Feroviara Romana - AFER va fi prezenta la propriul stand in format fizic in perioada 13-14 iunie 2024.

06.03.2024
A fost publicată revizia 1 la Metodologia privitoare la aplicarea prevederilor Art. 25 din Anexa nr. 1 a OMTI nr. 2100/2023 pentru aprobarea Normelor privind acordarea avizului tehnic pentru materialul rulant care a depăşit durata normală de funcţionare/durata de serviciu.
Metodologia menţionată este disponibilă aici.

   S-a publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 91/2024, Ordonanta Guvernului nr. 16/2024 privind inspecţia tehnică şi supravegherea prin acţiuni de inspecţie tehnică în domeniul feroviar, al transportului cu metroul, metroul uşor, monorai şi al transportului urban, suburban şi regional pe şine, pe linii ferate industriale şi pe căile ferate cu caracter de patrimoniu, de muzeu sau turistic si care va intra in vigoare in 30 de zile de la publicare.

   A fost publicată Metodologia privitoare la aplicarea prevederilor Art. 25 din Anexa nr. 1 a OMTI nr. 2100/2023 pentru aprobarea Normelor privind acordarea avizului tehnic pentru materialul rulant care a depăşit durata normală de funcţionare/durata de serviciu.

   A fost publicată Metodologia privitoare la aplicarea prevederilor Art. 6 din Anexa nr. 1 a OMTI nr. 2010/2023 pentru aprobarea Normelor privind verificarea tehnică a vehiculelor feroviare care circulă pe căile ferate din România.
Metodologia menţionată este disponibilă aici.

   În data de 18.12.2023, a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1141/18.12.2023, Ordinul nr. 2100/2023 pentru aprobarea Normelor privind acordarea avizului tehnic pentru materialul rulant care a depășit durata normală de funcționare/durata de serviciu.
   Ordinul menţionat este disponibil aici.

Informaţii despre pregătirea şi comportamentul salariaţilor în situaţia producerii unui cutremur, în timpul desfăşurării activităţii la locul de muncă:

SUNT DE ACORD
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici